15.
festival sedam 
dana stvaranja
12.-18.8.2018.
pazin

15. festival Sedam dana stvaranja

 
Program 2018. ONLINE


Ako Vam se stranica na otvara na odabranom jeziku, kliknite na zastavice iznad nekoliko puta. Poteškoće će biti otklonjene uskoro.

If the website does not open in your desired language immediately, try clicking on the flags above two or three times. We are working on it.


Upoznajte nas!

Kulturni inkubator 7ds je glavna platforma za realizaciju cjelokupnog koncepta 7ds sustava.

Kulturni inkubator je istovremeno dio 7ds sustava koji operativno realizira zamišljene ciljeve i za produkt ima konkretne rezultate u umjetničkim djelima i specifičnoj edukaciji.

Kulturni inkubator se sastoji od područja djelovanja koja koja se realiziraju kroz rad 7ds  radionica i festivala "Sedam dana stvaranja".


7ds radionice

Sudionici na radionicama prolaze kroz aktivan, iskustveni proces rada pripremljen i usmjeravan od strane voditelja radionice. Poseban element predstavlja mogućnost interakcije među radionicama kao i sa svim ostalim sudionicima na Festivalu čime se dobiva dinamična platforma za izmjenu iskustva i razvoj ideja. Na kraju se, kroz izabrani medij, potiče izražavanje spoznatog i stvorenog prema van - prema javnosti, pa su tako svake godine svi produkti radionica prezentirani na posebnoj promocijskoj večeri u sklopu Festivala.

Tijekom godina razvili smo posebnu koncepciju organizacije i provedbe radionica usmjerenih na umjetnički i stvaralački rad. Radionice se odvijaju u intenzivnom obliku, najčešće 7 dana uzastopno u vrijeme trajanja Festivala. Sudionici su usmjeravani na praćenje večernjeg programa koji je za njih pripremljen, a koji se sastoji od prezentacija rada afirmiranih umjetnika, edukativnih predavanja i kvalitetnog zabavnog dijela programa. Na taj način sudionici svih radionica dobivaju zajednički input i dobiva se efekt zajednice motiviranih pojedinaca usmjerene na kreativan proces stvaranja što uglavnom rezultira snažnim pozitivnim iskustvom učenja i razmjene iskustva, obogaćivanja i osnaživanja – o čemu naši sudionici godinama rado svjedoče Osim toga, kao rezultat nastaju produkti: video materijali, predstave, izložbe na kojima može uživati šira javnost. Na taj način gledano radionice festivala sedam dana stvaranja pravi su proizvođači kulture.

U proteklih 10 godina održali smo preko 50 radionica koje smo kategorizirali na sljedeći način:

Kazalište i performans – Točka zarez

Psihologija i umjetnost –Kreativne promjene

Fotografija – Stari zanati

Ekološka grafika

Etno glazba

Video, film i društveni aktivizam

Književnost i novinarstvo

Multimedije i arhitektura prostora

Novi mediji i sociologija

Umjetnička kolonija – slobodan oblik produkcije umjetničkih djela kroz vizualne umjetnosti, performans i slično pri čemu je umjetnicima data potpuna sloboda u izboru metodologije rada

Posljednjih godina uveli smo nazive Procesna i Edukativna radionica kako bismo naglasili da se neke radionice nastavljaju na procese započete prije održavanja godišnjeg Festivala (procesne radionice) dok su edukativne radionice usmjerene na rad s početnicima i uvođenje u svijet korištenja određenog medija.